Ψάρια & θαλασσινά: Δείτε πότε μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία
pronews.gr
Γνωρίζατε πως η κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών δεν κάνει πάντα καλό στην υγεία; Μάλιστα, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό μας με πολύ υδράργυρο και λιγότερα ωμέγα-3 λιπαρά.
Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Ομάδα Εργασίας για το Περιβάλλον (Environmental Working Group-EWG). Κι ενώ οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ ενθαρρύνουν τους πολίτες να καταναλώνουν περίπου 2 μερίδες θαλασσινών την εβδομάδα, η EWG αποκάλυψε ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες μπορεί να είναι αρκετά υψηλές και επικίνδυνες για ορισμένους.
Η μελέτη στηρίχθηκε σε αναλύσεις, με αντικείμενο τις συγκεντρώσεις υδραργύρου και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αποδείχθηκε, λ
16:06 20/12/2020