Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας: Οι νικητές ανά κατηγορία
16:25 - 31/05/2020
H Μάρω Δούκα, o Γιώργος Παπαδάκης, ο Δημήτρη Κανελλόπουλος, και ο Χάρης Βλαβιανός είναι οι μεγάλοι νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας 2019 – αφορούν σε εκδόσεις του 2018 – τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Οι παραπάνω λογοτέχνες απέσπασαν το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων, το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας και το Κρατικό Βραβείο Ποίησης αντίστοιχα ενώ δεν δόθηκε βραβείο στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής.]
Να σημειώσουμε πως είναι η τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που απονέμονται τα αντίστοιχα βραβεία γεγονός μαρτυρά την επιθυμία αλλά και την εντατική εργα
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας: Σε ποιους απονέμονται
Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε σήμερα τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2019 που αφορούν στις εκδόσεις 2018. Σε ποιους απονέμονται τα βραβεία.Τα Βραβεία απονέμονται στους: Μάρω Δούκα (Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων), Γιώργο Παπαδάκη (Βραβείο Μυθιστορήματος), Δημήτρη Κανελλόπουλο, Δήμητρα Κολλιάκου, (εξ ημισείας το Βραβείο Διηγήματος - Νουβέλας) Χάρη Βλαβιανό (Βραβείο Ποίησης) Βαγγέλη Χατζηβασιλείου (Βραβείο Δοκιμίου - Κριτικής), Μαρία Καραγιάννη, Μ.Ζ. Κοπιδάκη (Βραβείο Μαρτυρίας - Bιογραφίας - Χρονικού - Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας) και Νίκο Χρυσό (Ειδικό Βραβείο).
Τιμητική διάκριση απονέμεται στα περιοδικά Νησίδες και Συριανά Γράμματα.
Αναλυτικά τα βραβεία:
Α.Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το έτος 201
Διαβάστε το στο dikaiologitika.gr