Παγωτό- γιαούρτι με μέλι και καραμελωμένα καρύδια
12:55 - 15/05/2020
Cucina poveraΥλικά
Για το παγωμένο γιαούρτι
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
5 κουταλιές της σούπας μέλι
1 τσιμπιά αλάτι
500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
Για τα καραμελωμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
50 γραμμάρια καρύδια
25 γραμμάρια ζάχαρη
Μέλι κατά βούληση για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπήστε την κρέμα με το μέλι μέχρι να αφρατέψει με ένα μίξερ χειρός. Προσθέστε στο γιαούρτι την πρέζα αλατιού και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας «διπλώστε» το στο μίγμα με την κρέμα. Βάλτε το σε ένα σκεύος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για τα καραμελωμένα καρύδια, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Βάλτε τα καρύδια, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ανακα
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr