Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Όχι νέα οικονομικά βάρη στους εργαστηριακούς γιατρούς

16:36 - 30/04/2020

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαιτεί την άμεση απόσυρση υπουργικής απόφασης που «μετακυλίει νέο βάρος στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα»

Διαβάστε Περισσότερα στο ProtoThema.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Όχι νέα οικονομικά βάρη στους εργαστηριακούς γιατρούς - Να αποσυρθεί η ΚΥΑ»

Αντιδρούν οι γιατροί στις διατάξεις της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ζητάνε την απόσυρση υπουργικής απόφασης που «μετακυλίει νέο βάρος στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα». Πρόκειται για απόφαση η οποία κοστολογεί, όπως διευκρινίζεται από τον ΠΙΣ, διαγνωστικές εξετάσεις που προκαλούν πρόσθετη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Αναφέρεται μάλιστα ρητά στο σχετικό ΦΕΚ, ότι η υπέρβαση στον συγκεκριμένο ΚΑΕ θα καλυφθεί από το clawback που αποδίδουν τα διαγνωστικά στον Οργανισμό. Συγκεκριμένα, προσδιορίζονται μία ιατρική πράξη - πρόκειται για την LDL αφαίρεση σε ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία- και μία εξέταση – η αξονική ουρογραφία - οι οποίες θεωρείται πως βαραίνουν τον

Διαβάστε το στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ProtoThema.gr

Μώραλης για ποινική δίωξη: Η κλήση μου σε απολογία αντιμάχεται ματαίως την προσήλωσή μου στη νομιμότητα

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ποινική δίωξη κατά της διοίκησης

Σερ για τον χωρισμό της στο παρελθόν από τον Γκρεγκ Άλμαν: Ήμουν κουρασμένη να επαναλαμβάνω τον ίδιο κύκλο

«Δεξί χέρι» του Ρόμπερτ Κένεντι στην υγεία βάζει ο Τραμπ τον τηλεγιατρό Μεχμέτ Οζ

Παναγιώτης Πετράκης: Κινδύνεψα να πνιγώ δύο φορές πάνω στη σκηνή

Ίντερ Μαϊάμι: Τέλος ο Τάτα Μαρτίνο, με νέο προπονητή το 2025 η ομάδα του Μέσι