Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)
11:01 - 14/04/2020
Τη Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου, στον ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Μετέωρα – Πολίχνης.
Ο ψάλτης μελωδικά απέδιδε την ικεσία: «Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου κεκοσμημένον, και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ· λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδότα, και σώσον με» .
Ο ιερεύς στο Άγιο βήμα αγκάλιαζε προσευχητικά όλους τους ενορίτες. Ήταν όλοι τους, με τη δύναμη της αγάπης, «ωσεί παρόντες».
Ο Επίσκοπος ένδακρυς ακουμπούσε στους κόμπους του κομποσχοινιού του τον πόνο και τη μοναξιά τη δική του και του ποιμνίου του.
Μήπως τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα η απ
Διαβάστε Περισσότερα στο .romfea.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Η ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κορωπίου (βίντεο)
Παρακολουθήστε απευθείας την Ακολουθία του Νυμφίου, της Μεγάλης Τρίτης (14/4), που τελείται στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κορωπίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ.Νικολάου. Η Ακολουθία του Νυμφίου πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.
Διαβάστε το στο irafina.grΑκολουθία του Νυμφίου: Ζωντανά από τη Μητρόπολη Αθηνών
Μπορεί τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού να οδήγησαν στην κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο μέσω της τηλεόρασης οι πιστοί μπορούν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες. Αφιερωμένη στην προνοητικότητα και την εγρήγορση, με την παραβολή των δέκα παρθένων και το υπέροχης ποιητικής ομορφιάς τροπάριο της Κασσιανής, είναι η Μεγάλη Τρίτη.
Σε συνέχεια των προηγούμενων δύο ημερών τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου, ενώ η Εκκλησία θυμάται την παραβολή των δέκα παρθένων και την παραβολή των ταλάντων, που διδάσκουν την προνοητικότητα αλλά και την εργατικότητα.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Μητρόπολη Αθηνών:
Διαβάστε το στο ieidiseis.gr