Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα
06:22 - 30/03/2020
Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι σπάνια σχετικά νοσήματα, όπου ο οργανισμός, κατά κάποιο τρόπο, στρέφεται «εναντίον του εαυτού του». Έτσι εξηγείται ο όρος αυτοάνοσα. Μερικά από τα πλέον γνωστά είναι ο Ερυθυματώδης Λύκος και η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα.
Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού έχει ως βασική αποστολή να αναγνωρίζει οτιδήποτε ξένο προς τον οργανισμό μας και να στρέφεται εναντίον του με την παραγωγή αντισωμάτων και ειδικών λεμφοκυττάρων.
Στα αυτοάνοσα νοσήματα και για λόγους που δεν γνωρίζουμε επαρκώς, ο οργανισμός αναγνωρίζει ως ξένα κάποια δικά του κύτταρα και στρέφεται εναντίον τους. Συχνά αυτό συμβαίνει με τις αρθρώσεις και το δέρμα, γι΄ αυτό τα νοσήματα αυτά συνοδεύονται από αρθρίτιδ
Διαβάστε Περισσότερα στο thestival.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Κορονοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι εργάζονται από το σπίτι
Να δείχνουν αυξημένη προσοχή στα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των οικιακών δικτύων και του...
Διαβάστε το στο Newsbeast.grΚορωνοϊός: Θεραπεία με χλωροκίνη και σε ασθενείς στο σπίτι
Σε έκτακτη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενέκρινε τη χορήγηση φαρμάκων με αυστηρές ενδείξεις και ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και σε εξωτερικούς ασθενείς, δηλαδή σε ασθενείς που δεν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, αλλά περνούν τη νόσο σε απομόνωση στο σπίτι.
Διαβάστε το στο thebest.grΚορωνοϊός: Θεραπεύτηκαν 1003 ασθενείς με χλωροκίνη, λέει Γάλλος επιστήμονας
Πάντως, η χλωροκίνη έχει σοβαρές παρενέργειες και δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς ιατρική συνταγή. Μάλιστα, κάποιοι άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους από υπερκατανάλωση χλωροκίνης.
The post Κορωνοϊός: Θεραπεύτηκαν 1003 ασθενείς με χλωροκίνη, λέει Γάλλος επιστήμονας appeared first on EL.
Διαβάστε το στο el.grΚορωνοϊός: Θεραπεύτηκαν 1003 ασθενείς με χλωροκίνη, λέει ο Ντιντιέ Ραούλ
Πάντως, η χλωροκίνη έχει σοβαρές παρενέργειες και δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς ιατρική συνταγή. Μάλιστα, κάποιοι άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους από υπερκατανάλωση χλωροκίνης.
Διαβάστε το στο to10.gr