Πάσχα: Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο για τσουρέκια
05:23 - 10/04/2025
Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης οι γυναίκες ζυμώνουν τσουρέκια. Γιατί, όμως, φτιάχνουμε τσουρέκια το Πάσχα; Τα τσουρέκαια είναι ο εξελιγμένος τύπος του πασχαλινού ψωμιού, της Λαμπροκουλούρας ή του Λαμπρόψωμου. Το όνομα “τσουρέκι” προέρχεται από την Τουρκική λέξη “corek” που αναφέρεται σε οποιοδήποτε ψωμί είναι φτιαγμένομε ζύμη που περιέχει μαγιά, ενώ υπάρχουν πολλά είδη corek, τόσο […]
Το άρθρο Πάσχα: Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο για τσουρέκια εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
Διαβάστε Περισσότερα στο eleftherostypos.gr