Πάσχα: Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο για τσουρέκια

05:23 - 10/04/2025

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης οι γυναίκες ζυμώνουν τσουρέκια. Γιατί, όμως, φτιάχνουμε τσουρέκια το Πάσχα; Τα τσουρέκαια είναι ο εξελιγμένος τύπος του πασχαλινού ψωμιού, της Λαμπροκουλούρας ή του Λαμπρόψωμου. Το όνομα “τσουρέκι” προέρχεται από την Τουρκική λέξη “corek” που αναφέρεται σε οποιοδήποτε ψωμί είναι φτιαγμένομε ζύμη που περιέχει μαγιά, ενώ υπάρχουν πολλά είδη corek, τόσο […] Το άρθρο Πάσχα: Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο για τσουρέκια εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.

Διαβάστε Περισσότερα στο eleftherostypos.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ eleftherostypos.gr

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 06 Μαΐου

Η γελοιογραφία της ημέρας από τον Γιάννη Δερμεντζόγλου – Τρίτη 06 Μαΐου 2025

Η προστασία των παιδιών

Κυρανάκης: Σε τρεις μήνες οι πολίτες θα βλέπουν το σιδηρόδρομο στο κινητό τους

Στην Αττάλεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το συνέδριο της Μητρόπολης Πισιδίας «Ξεκινώντας ξανά από τη Νίκαια»

Kids Wallet – γονείς σημειώσατε 2