Το φιστίκι Αιγίνης στην κορυφή των ξηρών καρπών όλου του κόσμου από το Taste Atlas
22:09 - 22/10/2024
Λίγο πριν από το 1900 άρχισε η καλλιέργεια του καρπού στο νησί και η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα όπως και πλέον σε όλο τον κόσμο – Από τι κινδυνεύει το πολύτιμο προϊόν του νησιού
Διαβάστε Περισσότερα στο ProtoThema.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Στην κορυφή των ξηρών καρπών όλου του κόσμου το φιστίκι Αιγίνης, σύμφωνα με το Taste Atlas
Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένας ξηρός καρπός που στην Ελλάδα αγαπάμε ιδιαίτερα, όμως η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, καθώς αναδείχτηκε ως δημοφιλέστερος ξηρός καρπός στον κόσμο, στη γνωστή ιστοσελίδα, που ασχολείται με κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων, «Taste Atlas». «Είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι. Παράγεται από την ποικιλία αιγινίτικη, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία φιστικιών ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους καρπούς από τη Συρία» αναφέρει η ιστοσελίδα. «Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους προσδίδουν στα φιστίκια αυτά ένα αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση. Η περίοδο
Διαβάστε το στο Newsbeast.gr