Έκκληση Αγαπηδάκη στις γυναίκες για προληπτική μαστογραφία - «Έχω ευρήματα και η ίδια, τα παρακολουθώ»
18:09 - 10/10/2024
Είναι κάτι πολύ κοινό που δεν με ανησυχεί αλλά χρειάζεται παρακολούθηση, εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας – Το πρόγραμμα αφορά όλες τις γυναίκες 45 με 75 ετών ανεξάρτητα από ασφαλιστική ικανότητα
Διαβάστε Περισσότερα στο ProtoThema.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Προσωπική εξομολόγηση Αγαπηδάκη για τον καρκίνο του μαστού: Έχω και εγώ ευρήματα, τα παρακολουθώ
Το προσωπικό της παράδειγμα μοιράστηκε με τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο που, όπως ανέφερε, είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο στη μάχη με τον καρκίνο. «Κι εγώ είμαι στην ομάδα των γυναικών με κάποια ευρήματα και ο γιατρός μου έχει συστήσει κάθε έξι μήνες ένα έλεγχο με υπερηχογράφημα και φυσικά την ψηφιακή μαστογραφία, γιατί με αυτοψηλάφιση θα εντοπίσω κάτι πολύ πιο αργά από ό,τι θα εντοπίσει η εξέταση. Άρα έχει σημασία και να κάνουμε τις προληπτικές εξετάσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες των γιατρών», είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν
Διαβάστε το στο Newsbeast.gr