Κρίστοφερ Νόλαν: Ο Joker του Χιθ Λέτζερ ήταν εμπνευσμένος από ένα έργο του Φράνσις Μπέικον

13:10 - 09/10/2024

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν δήλωσε ότι ένα τρίπτυχο του Φράνσις Μπέικον, που είδε ως έφηβος, ενέπνευσε τη «γέννηση» του Joker του Χιθ Λέτζερ.

Διαβάστε Περισσότερα στο in.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Κρίστοφερ Νόλαν: Πηγή έμπνευσης για τον «Joker» ήταν μία δημιουργία του Φράνσις Μπέικον

Η εμβληματική ερμηνεία του «Joker» το 2008 από τον αείμνηστο Χιθ Λέτζερ βασίστηκε σε έναν από τους τρίπτυχους πίνακες του Φράνσις Μπέικον, όπως αποκάλυψε ο Κρίστοφερ Νόλαν ενόψει μιας μεγάλης έκθεσης που ξεκινά την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο Λονδίνο αφιερωμένη στον θρυλικό καλλιτέχνη. «Κάποια στιγμή στην εφηβεία μου, σε μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Πινακοθήκη Τέιτ παρατήρησα μία αφίσα για μια αναδρομική έκθεση του Μπέικον, η οποία απεικόνιζε ένα πρόσωπο από ένα από τα τρίπτυχά του» ανέφερε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης με αφορμή την έκθεση «Francis Bacon: Human Presence», στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου, σύμφωνα με τον Guardian. «Τα χλωμά, γεμάτα γραμμές χαρακτηριστικά με

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ in.gr

Νέο Ηράκλειο: Σχολεία υπό κατάρρευση – Πέφτουν σοβάδες μέσα στις τάξεις

Μαρία Σολωμου: «Άφησα το σπίτι μου για να μείνει ο γιος μου, ο Μάριος και η οικογένεια του»

Airbnb: Οι αλλαγές στη λειτουργία τους και η ανατροπή στις μισθώσεις  

Τις ακριβότερες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή έχει η Ελλάδα

Συνταγή: Λαχταριστό κιουνεφέ

Σε ποιόν πολιτισμό άνδρες και γυναίκες ξεδοντιάζονταν για να αρέσουν;