Πορτοκάλι: αρωματίζουμε κρέας, σαλάτες και λαχανικά με 19 πεντανόστιμους τρόπους
16:46 - 02/04/2024
Το αρωματικό και γλυκόξινο πορτοκάλι δεν μας δίνει μόνο απεριόριστη έμπνευση για γλυκές συνταγές αλλά χαρίζει με την οξύτητά του ξεχωριστή γεύση σε πολλά αλμυρά πιάτα. Μπαίνει κομμένο σε φέτες μέσα σε πράσινες σαλάτες μαζί με ξηρούς καρπούς ενώ ζωντανεύει μοναδικά μαρινάδες και σάλτσες σε χοιρινά φιλέτα και σε μπουκίτσες κοτόπουλου. Δοκιμάστε το ακόμη με φρέσκο ψάρι, όπως σε μια μαρινάδα εσπεριδοειδών για το λαβράκι και την τσιπούρα ή βάλτε το σε ένα βαθύ μπολ με πατάτες, ελιές και αυγά και θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα μπορεί ένα φρούτο να μεταμορφώσει τις αλμυρές γεύσεις.
Δείτε παρακάτω τις συνταγές:
Σελινόριζες με ντοματοπελτέ και πορτοκάλι
Η γλυκιά σελινόριζα μπαίνει στο καθη
Διαβάστε Περισσότερα στο agrinionews.gr