Δίπλες: Το γλυκό του γάμου και της χαράς σερβιρισμένο με πετιμέζι
20:46 - 12/06/2023
Αφιερωμένο στη "Γιορτή σταφυλιού - μούστου και παραδοσιακών συνταγών" είναι το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου για το 2023. Η συνταγή του Ιουνίου από την κ. Ιωάννα Κατεργάρη. «ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ» ΥΛΙΚΑ: 10 αυγά, 1 κιλό αλεύρι, πετιμέζι, σουσάμι, κανέλα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κοσκινίζω το αλεύρι σε μια λεκάνη. Σπάω όλα τα αυγά σε ένα μπόλ, τα χτυπάω καλά, τα αδειάζω μέσα στο αλεύρι και ζυμώνω καλά το μείγμα. Ύστερα κόβω μικρά κομμάτια ζύμης, τα αλευρώνω λιγάκι και τα πλάθω με τα χέρια απλώνοντας τα λίγακι ώστε να περνάνε από τη μηχανή φύλλου. Αφού περάσουμε τη ζύμη στα νούμερα που επιθυμούμε, κόβουμε με ένα μαχαίρι τα φύλλα σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με αρκετό λάδι
Διαβάστε Περισσότερα στο eleftheriaonline.gr