Σήμερα (17/3) οι Γ’ Χαιρετισμοί της Παναγίας

06:57 - 17/03/2023

Σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου, πραγματοποιηθεί στους Ιερούς Ναούς όλης της χώρας, η ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών. Ο Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί) είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές. Οι Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες […] The post Σήμερα (17/3) οι Γ’ Χαιρετισμοί της Παναγίας appeared first on Tromaktiko.gr.

Διαβάστε Περισσότερα στο tromaktiko.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Eortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Μαρτίου – Γ’ Χαιρετισμοί της Παναγίας

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 17 Μαρτίου Το άρθρο Eortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Μαρτίου – Γ’ Χαιρετισμοί της Παναγίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Σήμερα οι Γ Χαιρετισμοί της Παναγίας μας: Δέσποινα, ελπίδα της σωτηρίας μου

Ω μοναδική Δέσποινα, η οποία είσαι η δική μου τέρψη η σταλμένη από τον Θεό, η θεία δροσιά για τον καύσωνα που υπάρχει μέσα μου, η θεόσταλτη σταλαγματιά της κατάξερης καρδιάς μου, η ανάβλυση της πηγής των δακρύων μου, που στέρευσε, για να καθαρισθούν οι ανομίες μου, η ακτινοβολούσα λαμπάδα της ζοφερής ψυχής μου, η οδηγός της αμηχανίας μου, η δύναμη της αδυναμίας μου, η ένδυση της γύμνιας μου, ο πλούτος της φτώχειας μου, η θεραπεία των αγιάτρευτων τραυμάτων μου, η εξαφάνιση των δακρύων μου, η κατάπαυση των στεναγμών μου, η μεταβολή των συμφορών μου, η ανακούφιση των πόνων μου, η λύση των δεσμών μου, η ελπίδα της σωτηρίας μου. Το άρθρο Σήμερα οι Γ Χαιρετισμοί της Παναγίας μας: Δέσποινα, ελπίδα της

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ tromaktiko.gr

Ανεκδοτάρα με πρόταση: Θα μου κάτσεις;

Χειροπέδες σε άντρα για μεταφορά ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 70 κιλά κάνναβης

Κακοκαιρία «Π» – Ξάνθη: Κλαδί δέντρου διέλυσε παρμπρίζ σε λεωφορείο εν κινήσει

Συναγερμός στις Αρχές για την εξαφάνιση 46χρονου

Το να μοιράζεστε το κρεβάτι με τον σύντροφό σας επηρεάζει τον ύπνο σας;

Κακοκαιρία Ciaran: Φονικό πέρασμα από την Ιταλία – 7 νεκροί και 2 αγνοούμενοι