Τα μυστικά του αλατιού στην κουζίνα μας

16:46 - 17/01/2020

Mαθαίνουμε για τις γαστρονομικές του χρήσεις και ανακαλύπτουμε όλα τα επιμέρους μυστικά του μοναδικού προϊόντος που δεν λείπει ποτέ… από την κουζίνα μας. Λαχανικά – Χόρτα 1. Αλατίζουμε το νερό που βράζουμε τα λαχανικά σύμφωνα με την παρακάτω αναλογία: 20 γρ. χοντρό αλάτι (1 κουτ. σούπας) για 1 λίτρο νερό. 2. Οταν βράζουμε χόρτα, βάζουμε μπόλικο αλάτι, το οποίο βοηθάει στη διατήρηση του χρώματός τους. 3. Το αλάτι απορροφάει το νερό από τις τροφές, γι’ αυτό όταν θέλουμε να «βγάλουμε» τα υγρά από λαχανικά, όπως σπανάκι ή τριμμένο κολοκύθι, για να μη «νερώσουν» μια πίτα, τα τρίβουμε με αλάτι. 4. Αλατίζουμε τις σούπες λαχανικών στην αρχή του μαγειρέματος, γιατί αν τις αλατίσουμε την τελευταία στιγμή,

Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ξύδι, ο μυστικός σας σύμμαχος στην κουζίνα

Όταν πρόκειται για τη μαγειρική, το ξύδι δεν είναι απλά ένα συστατικό των συνταγών που βελτιώνει και ενισχύει τη γεύση, αλλά μπορεί να μας «λύσει τα χέρια» με διάφορους τρόπους. Εκτός από τα θαύματα που κάνει κατά την προετοιμασία και το ψήσιμο των φαγητών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό αλλά και ως υποκατάστατο συστατικό σε […] The post Ξύδι, ο μυστικός σας σύμμαχος στην κουζίνα appeared first on tromaktiko.

Διαβάστε το στο tromaktiko.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ pronews.gr

Οι μουλάδες της Τεχεράνης «φλερτάρουν» με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας! - Δεν δέχονται ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις

Οι 5+1 τρόποι για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το θάνατο μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας: Αρνείται ότι τον εκτέλεσε

Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας: «Ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία κατά Ουκρανών και Ελλήνων»

Κορωπί: Άνοιξε νέος κύκλος ερευνών & καταθέσεων για την εξαφάνιση της Άρτεμις