Ποιος είναι ο Άγιος Φανούριος και τι να μας φανερώσει;
15:52 - 26/08/2022
Αυτός ο τόσο αγαπητός Άγιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς αμφιβολία ως δώρο Θεού, διότι ήταν και παράμενε άγνωστος για πολλούς αιώνες...
Το άρθρο Ποιος είναι ο Άγιος Φανούριος και τι να μας φανερώσει; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Διαβάστε Περισσότερα στο ekklisiaonline.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Ποιος ήταν ο Άγιος Φανούριος που τιμάται σήμερα
Μεγαλομάρτυρας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας και από τους δημοφιλέστερους...
Διαβάστε το στο ZouglaΓιατί ο Άγιος Φανούριος απεικονίζεται κρατώντας ένα κερί
Γιατί ο Άγιος Φανούριος απεικονίζεται κρατώντας ένα κερί Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει τη μητέρα μας ή τη γιαγιά μας να λέει: «Άγιε μου Φανούριε, φανέρωσέ μου αυτό και εγώ θα σου φτιάξω μια Φανουρόπιτα». Ο νεοφανής Άγιος Φανούριος είναι, στη λαϊκή μας παράδοση, μέγας ευρετής απωλεσθέντων αντικειμένων. Αυτή ακριβώς η ιδιότητα δημιoύργησε το […]
Διαβάστε το στο diaforetiko.grΆγιος Φανούριος: Ο Άγιος που φανερώνει
Ποιος είναι ο Άγιος αυτός, που τιμά η Εκκλησία, κλήρος και λαός, με τη δέουσα λαμπρότητα και ευλάβεια; Σύμφωνα με το συναξάρι του οι ειδήσεις είναι λίγες και ασαφείς. Σε πλήρη συμφωνία με το όνομά του, η εικόνα του Αγίου φανερώθηκε ξαφνικά στα τείχη της πόλης της Ρόδου, τα οποία επισκεύαζαν, στις 27 Αυγούστου, οπότε ...
Διαβάστε το στο karditsanews.gr