Χαβιάρι: Τα οφέλη του για την υγεία που σίγουρα θα σας εκπλήξουν
10:22 - 11/05/2022
Το χαβιάρι, το προϊόν ντελικατέσεν με την ιδιαίτερη γεύση και την ακριβή τιμή, στην ουσία είναι το αυγοτάραχο του ψαριού ή αυγά που προέρχονται από ψάρια οξύρρυγχου. Ο οξύρρυγχος είναι μια οικογένεια ψαριών της οποίας η καταγωγή μπορεί να ανιχνευθεί μέχρι την Ιουρασική περίοδο, ενώ «σπίτι» τους θεωρείται η Μαύρη και η Κασπία Θάλασσα καθώς και ο Βορειοδυτικός Ειρηνικός και οι Ακτές του Νότιου Ατλαντικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα αυγά τους συλλέγονται, στραγγίζονται για να αφαιρεθεί η μεμβράνη και ο λιπώδης ιστός και στη συνέχεια επεξεργάζονται με τη χρήση μη ιωδιούχου αλατιού για να δημιουργήσουν τη λιχουδιά που γνωρίζουμε σήμερα ως χαβιάρι. Ενώ, λοιπόν, η φήμη του χαβιαριού ως τροφής πολ
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr