Μπισκότα από… σκουλήκια φτιάχνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
11:18 - 10/02/2022
Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων μελετά την πρωτεΐνη εντόμων και σαλιγκαριών και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή τροφίμων Μαγιονέζα χωρίς αβγά αλλά με πρωτεΐνη εντόμου, κουλουράκια, μπισκότα και ψωμί με πρώτη ύλη τους αλευροσκώληκες αλλά και κεφτεδάκια όχι με βοδινό κρέας αλλά με βασικό συστατικό τη σκόνη γρύλου και άλλων βρώσιμων εντόμων… Μπορεί όλα αυτά τα προϊόντα να ακούγονται ιδιαίτερα αποκρουστικά στον έλληνα καταναλωτή, η αλήθεια όμως είναι πως δεν απέχει πολύ η στιγμή που θα τα δούμε και στην εγχώρια αγορά. Και σε αυτό θα έχει συμβάλει καθοριστικά η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Χημείας […]
The post Μπισκότα από… σκουλήκια φτιά
Διαβάστε Περισσότερα στο lamianow.gr