Valia Calda: Η Γιαννιώτικη μικροζυθοποιία, που τόλμησε lager
08:02 - 07/02/2022
Με τη Valia Calda, η Ήπειρος μας τρατάρει μπύρα, ενώ η νεαρή ζυθοποιία του Βαγγέλη Λαγού και του Νίκου Μπάκα, που με το «καλημέρα σας» μπήκε στα βαθιά νερά του ανταγωνισμού, παράγοντας lager, σχεδιάζει ήδη τη δημιουργία ζυθοποιείου στα Ιωάννινα.
Και μόνο η ονομασία Valia Calda- ζεστή κοιλάδα στα βλάχικα- μεταφέρει την αίσθηση του αμόλυντου ορεινού τοπίου της Πίνδου, στη μπύρα που παράγει η «Valia Calda Ζυθοποιία Ο.Ε.», η μικρή ζυθοποιία που μπήκε τολμηρά στην κατηγορία των «μεγάλων» της μπύρας, την πιο δημοφιλή για τον Έλληνα καταναλωτή.
Ο Νίκος Μπάκας και ο Βαγγέλης Λαγός, Γιαννιώτες και φίλοι, για περισσότερα από 20 χρόνια ακολούθησαν παράλληλες πορείες σε πολυεθνικές και μεγάλες ποτοποιίες,
Διαβάστε Περισσότερα στο grtimes.gr