Άνοια: Ποια διατροφή αυξάνει τους κινδύνους
11:51 - 01/01/2020
ΥΓΕΙΑ
Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γνωστική λειτουργία, προκαλώντας έλλειψη νιτρικού οξέος, μιας ένωσης απαραίτητης για τη διατήρηση της αγγειακής υγείας του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήγαγαν σε ποντίκια ερευνητές του Ιατρικού Κολεγίου Weill Cornell.
Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature, οι ερευνητές προσπάθησαν να κατανοήσουν μια σειρά γεγονότων που σχετίζονται με την κατανάλωση αλατιού και την κακή γνωστική ικανότητα και κατέληξαν ότι η μείωση της πρόσληψης αλατιού και η διατήρηση υγειών αγγείων στον εγκέφαλο μπορούν να αποτρέψουν την άνοια.
«Η μελέτη μας προτείνει ένα νέο μηχανισμό μέσω του οποίου το αλάτι μεσολαβεί στη γνωστική
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Άνοια: Ποια διατροφή αυξάνει τους κινδύνους
Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γνωστική λειτουργία, προκαλώντας έλλειψη νιτρικού οξέος, μιας ένωσης απαραίτητης για τη διατήρηση της αγγειακής υγείας του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήγαγαν σε ποντίκια ερευνητές του Ιατρικού Κολεγίου Weill Cornell.
Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε
Διαβάστε το στο madata.grΆνοια: Ποια διατροφή αυξάνει τους κινδύνους
Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γνωστική λειτουργία, προκαλώντας έλλειψη νιτρικού οξέος, μιας ένωσης απαραίτητης για τη διατήρηση της αγγειακής υγείας του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήγαγαν σε ποντίκια ερευνητές του Ιατρικού Κολεγίου Weill Cornell. Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature, οι ερευνητές προσπάθησαν να κατανοήσουν μια σειρά […]
Διαβάστε το στο makeleio.gr