Mανιτάρια «σιτάκε»: Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική και ποια είναι τα ωφέλη τους
21:34 - 23/01/2022
Τα μανιτάρια σιτάκε (Shiitake) είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στη μαγειρική για τη χαρακτηριστική αλμυρή γεύση τους, αλλά ξέρατε ότι έχουν, επίσης, μια σειρά από οφέλη για την υγεία; Εγγενή στην Ανατολική Ασία, τα μανιτάρια σιτάκε αναπτύσσονται σε δέντρα σκληρού ξύλου σε αποσύνθεση και έχουν χρώμα από καστανό ανοιχτό έως σκούρο καφέ.
Έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο στη μαγειρική όσο και για ιατρικούς σκοπούς για πάνω από χίλια χρόνια, ενώ καλλιεργούνται, επίσης, σε δυτικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, με το 83% όλων των μανιταριών σιτάκε παγκοσμίως να καλλιεργούνται στην Ιαπωνία.
Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική
Πλούσια με βιταμίνες και μέταλλα, πωλούνται αποξηραμένα ή φρέσκα και μπορούν να
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr