Mανιτάρια «σιτάκε»: Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική και ποια είναι τα ωφέλη τους

21:34 - 23/01/2022

Τα μανιτάρια σιτάκε (Shiitake) είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στη μαγειρική για τη χαρακτηριστική αλμυρή γεύση τους, αλλά ξέρατε ότι έχουν, επίσης, μια σειρά από οφέλη για την υγεία; Εγγενή στην Ανατολική Ασία, τα μανιτάρια σιτάκε αναπτύσσονται σε δέντρα σκληρού ξύλου σε αποσύνθεση και έχουν χρώμα από καστανό ανοιχτό έως σκούρο καφέ. Έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο στη μαγειρική όσο και για ιατρικούς σκοπούς για πάνω από χίλια χρόνια, ενώ καλλιεργούνται, επίσης, σε δυτικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, με το 83% όλων των μανιταριών σιτάκε παγκοσμίως να καλλιεργούνται στην Ιαπωνία. Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική Πλούσια με βιταμίνες και μέταλλα, πωλούνται αποξηραμένα ή φρέσκα και μπορούν να

Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ pronews.gr

Οι μουλάδες της Τεχεράνης «φλερτάρουν» με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας! - Δεν δέχονται ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις

Οι 5+1 τρόποι για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το θάνατο μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας: Αρνείται ότι τον εκτέλεσε

Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας: «Ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία κατά Ουκρανών και Ελλήνων»

Κορωπί: Άνοιξε νέος κύκλος ερευνών & καταθέσεων για την εξαφάνιση της Άρτεμις