Έκθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό
22:42 - 03/01/2022
Το κλίμα δυσπιστίας και τη σταδιακή απομάκρυνση των θέσεων που εκφράζουν στο Κυπριακό οι δύο πλευρές, καταγράφει στην έκθεση καλών υπηρεσιών στην Κύπρο που κατέθεσε σήμερα ο ΓΓ του ΟΗΕ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο κ. Γκουτέρες διαπιστώνει ότι δεν υπήρξε δίκαιος διαμοιρασμός των εμβολίων κατά της Covid-19 που εστάλησαν από την ΕΕ στην Κύπρο, αφού όπως λέει μόνο 234.038 δόσεις έχουν παραδοθεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα από τις 1.956.023 δόσεις που παρέλαβαν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εκφράζει επίσης, έντονη ανησυχία τις ενέργειες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στα Βαρώσια και καλεί όλες τις πλευρές να αποφύγουν δραστηριότητες τόσο επί του εδάφους όσο και στη θαλ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Εκθεση καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ – Βαθαίνει το ρήγμα στο Κυπριακό
Στην έκθεση εκφράζεται έντονη ανησυχία για τις ενέργειες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στα Βαρώσια και καλούνται όλες οι πλευρές να αποφύγουν δραστηριότητες που προκαλούν εντάσεις.
Διαβάστε το στο in.gr