Σπιτική μπουγάτσα με κρέμα
10:00 - 03/12/2021
Υλικά 1 λίτρο φρέσκο γάλα 4 κ. σ. κόρν φλαουρ 150 γρ. ζάχαρη 1 κ. σ. βούτυρο 3 αβγά 1 βανιλίνη ή ξύσμα λεμονιού 250 γρ. φύλλο κρούστας 100 γρ. βούτυρο λιωμένο Ζάχαρη άχνη ή μέλι Κανέλα σκόνη Εκτέλεση Διαλύστε το κόρν φλαουρ σε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα. Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο γάλα και προσθέστε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Συνεχίστε το ζέσταμα ανακατεύοντας αδιάκοπα μέχρι να πήξει η κρέμα. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί. Απλώστε ένα φύλλο κρούστας να καλύπτει και τα τοι
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr