Δείτε πότε το κοτόπουλο γίνεται επικίνδυνο για δηλητηρίαση
13:56 - 09/11/2021
Το κοτόπουλο αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα είδη κρέατος, που καταναλώνουμε μικροί και μεγάλοι.
Αν, όμως, δεν προσέξουμε στον χειρισμό του, το κοτόπουλο μπορεί μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση. Αυτό συμβαίνει εάν δεν το πλύνουμε με προσοχή και δεν το μαγειρέψουμε σωστά.
Δηλητηρίαση: Ποια βακτήρια σχετίζονται με το κοτόπουλο
Σαλμονέλα (Salmonella enteritidis)
Η σαλμονέλα είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο που μπορεί να βρεθεί στο πεπτικό σύστημα μερικών ζώων, πουλερικών, σκύλων, γάτων και άλλων θερμόαιμων ζώων. Αυτό το στέλεχος είναι μόνο 1 από περίπου 2.000 είδη βακτηρίων σαλμονέλας. Συσχετίζεται συχνά με κρέας από πουλερικά και με τα αυγά.
Σταφυλόκοκκος (Staphylococcus aureu
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr