Πόσο ασφαλές είναι να τρώτε το ρύζι που έχει μείνει από την προηγούμενη ημέρα
07:24 - 05/11/2021
Αν και το ρύζι είναι βασικό συνοδευτικό σε πολλά δημοφιλή γεύματα και πιάτα, μπορεί να μην είναι πάντα ασφαλές να το καταναλώνετε ξαναζεσταμένο, αναφέρει το healthdigest.com. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατανάλωση υπολειμμάτων ρυζιού μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση εάν δεν αποθηκευτεί ή ξαναζεσταθεί σωστά. Γιατί δεν κάνει να τρώτε το ρύζι ξαναζεσταμένο Σύμφωνα με την Δρ. Tamika Sims, διευθύντρια επικοινωνίας τεχνολογίας τροφίμων στο Ίδρυμα International Food Information Council, το ρύζι μπορεί να περιέχει ένα επιβλαβές βακτήριο που ονομάζεται Bacillus cereus, με τα σπόρια του να παράγουν μια τοξίνη όταν το φαγητό μένει έξω σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ καιρό. Όσο περισσότ
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr