Φανουρόπιτα: Γνωρίζετε γιατί τα υλικά πρέπει να είναι 7 ή 9; - Η ευχή που πρέπει να διαβάζετε

10:34 - 26/08/2021

Οι πιστοί ζητούν ο Άγιος Φανούριος να τους φανερώσει χαμένα αντικείμενα ή να τους φέρει κάτι που επιθυμούν, ή ακόμη έναν καλό γαμπρό στα ανύπαντρα κορίτσια. Παραδοσιακά, λοιπόν, αν και οι Φανουρόπιτες διαβάζονται όλο το χρόνο,  αύριο 27 Αυγούστου οι Εκκλησίες πλημμυρίζουν με τις πίτες που έχουν φτιάξει οι νοικοκυρές. Γιατί, όμως, ο αριθμός των υλικών πρέπει να είναι συγκεκριμένος; Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη Φανουρόπιτα είναι συνήθως 7 ή 9. Οι  αριθμοί 7 και 9 συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας, τις μέρες δημιουργίας, αλλά και τα τάγματα τον αγγέλων.Πάντα όταν την φτιάχνουν οι νοικοκυρές φροντίζουν να υπάρχει αναμμένο κερί και θυμίαμα. Συνταγή για μοναστηριακή Φανουρόπιτα Τι χρειαζόμ

Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Το έθιμο της φανουρόπιτας (και γιατί τα υλικά θα πρέπει να είναι 7 ή 9)

Πόσα ξέρετε για την παραδοσιακή πίτα που φτιάχνουμε κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου;

Διαβάστε το στο ProtoThema.gr

Φανουρόπιτα: Γιατί τα υλικά πρέπει να είναι 7 ή 9 -Ποια ευχή διαβάζουμε

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ: Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει τη μητέρα μας ή τη γιαγιά μας να λέει: «Άγιε μου Φανούριε, φανέρωσέ μου αυτό και εγώ θα σου φτιάξω μια Φανουρόπιτα». Οι πιστοί ζητούν ο Άγιος Φανούριος να τους φανερώσει χαμένα αντικείμενα ή να τους φέρει κάτι που επιθυμούν, ή ακόμη έναν καλό γαμπρό στα ανύπαντρα κορίτσια. […]

Διαβάστε το στο vimaorthodoxias.gr

Το έθιμο της φανουρόπιτας- Γιατί τα υλικά πρέπει να είναι 7 ή 9

Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Φανουρίου και η φανουρόπιτα ετοιμάζεται στα περισσότερα σπίτια και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Διαβάστε το στο onmed.gr

Το έθιμο της φανουρόπιτας- Γιατί τα υλικά πρέπει να είναι επτά ή εννιά

Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Φανουρίου και η φανουρόπιτα ετοιμάζεται στα περισσότερα σπίτια και…

Διαβάστε το στο queen.gr

Φανουρόπιτα: Γιατί τα υλικά πρέπει να είναι 7 ή 9 – Η ευχή που διαβάζουμε

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει τη μητέρα μας ή τη γιαγιά μας να λέει: «Άγιε μου Φανούριε, φανέρωσέ μου αυτό και εγώ θα σου φτιάξω μια Φανουρόπιτα». Το άρθρο Φανουρόπιτα: Γιατί τα υλικά πρέπει να είναι 7 ή 9 – Η ευχή που διαβάζουμε εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Φανουρίου και η φανουρόπιτα ετοιμάζεται στα περισσότερα σπίτια και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Διαβάστε το στο mothersblog.gr

Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Φανουρίου και η φανουρόπιτα ετοιμάζεται στα περισσότερα σπίτια και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.Περισσότερα...

Διαβάστε το στο gossip-tv.gr

Φανουρόπιτα: Γιατί τα υλικά πρέπει να είναι 7 ή 9 -Ποια είναι η ευχή διαβάζουμε

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει τη μητέρα μας ή τη γιαγιά μας να λέει: «Άγιε μου Φανούριε, φανέρωσέ μου αυτό και εγώ θα σου φτιάξω μια Φανουρόπιτα». Οι πιστοί ζητούν ο Άγιος Φανούριος να τους φανερώσει χαμένα αντικείμενα ή να τους φέρει κάτι που επιθυμούν, ή ακόμη έναν καλό γαμπρό στα ανύπαντρα κορίτσια. Παραδοσιακά, […] The post Φανουρόπιτα: Γιατί τα υλικά πρέπει να είναι 7 ή 9 -Ποια είναι η ευχή διαβάζουμε appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε το στο lamiafm1.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ pronews.gr

Οι μουλάδες της Τεχεράνης «φλερτάρουν» με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας! - Δεν δέχονται ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις

Οι 5+1 τρόποι για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το θάνατο μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας: Αρνείται ότι τον εκτέλεσε

Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας: «Ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία κατά Ουκρανών και Ελλήνων»

Κορωπί: Άνοιξε νέος κύκλος ερευνών & καταθέσεων για την εξαφάνιση της Άρτεμις