Αυτή είναι η ελληνική τροφή που θεωρείται «φάρμακο» για τον οργανισμό
11:35 - 16/12/2019
Σύμφωνα με μελέτες, η κορινθιακή σταφίδα ως προϊόν σταφιδοποίησης (μετατροπής δηλαδή, του σταφυλιού σε σταφίδα) είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, σάκχαρα και μικροθρεπτικά συστατικά και έχει ιδιαίτερη αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Μέρος των φυτικών ινών της σταφίδας αφορά τις λεγόμενες φρουκτάνες, πρεβιοτικά με θετική επίδραση σε πολλούς δείκτες υγείας.
Ως πρεβιοτικό καθορίζεται κάθε άπεπτο διατροφικό συστατικό που επηρεάζει ευεργετικά τη χλωρίδα του παχέος εντέρου, με το να προάγει επιλεκτικά την ανάπτυξη και/ή τη δράση ενός ή μίας ομάδας βακτηρίων, τα οποία αποδεδειγμένα βελτιώνουν την υγεία του οργανισμού. Φανταστείτε πως κάθε φορά που καταναλώνετε κορινθιακή σταφίδα, τρέφετε τα καλά βα
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr