Θερμικό, χημικό, ή έγκαυμα στην κουζίνα; - Τι να κάνετε στην κάθε περίπτωση
10:24 - 21/07/2021
Είναι ήδη γνωστό πως ένα έγκαυμα μπορεί να έχει διάφορες αιτίες.
Οι πιο βασικές είναι να οφείλεται σε θερμικό ατύχημα, σε επαφή του δέρματος με κάποια καυστική ουσία, ή σε ένα ατύχημα στην κουζίνα. Η κάθε περίπτωση απαιτεί και ειδικό χειρισμό.
Δείτε ποια είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σε περίπτωση που πάθετε έγκαυμα.
Θερμικό έγκαυμα
Mετά από επαφή με φωτιά, καυτή επιφάνεια, καυτό νερό ή υδρατμούς νιώθετε ένα πολύ έντονο καυστικό πόνο.
Πρώτες Βοήθειες
1. Απομακρυνθείτε από την πηγή της θερμότητας
2. Σκεπαστείτε με μια κουβέρτα (για να σταματήσει η φωτιά στα ρούχα αν υπάρχει)
3. Ρίξτε κρύο νερό στο έγκαυμα (όχι παγωμένο). Μη χρησιμοποιήσετε πάγο
4. Καλύψτε το έγκαυμα με έν
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr