Η ατελείωτη φυγή: Πόντος - Κριμαία - Έβρος. Μια «συνέντευξη» με τη γιαγιά μου

22:18 - 22/05/2021

της Ουρανίας Πανταζίδου “Ουρανίτσα ζάχαρη, Ουρανίτσα μέλι, Ουρανίτσα κρύο νερό, που πίνουν οι αγγέλοι!” Καλομάνα θυμάσαι, έτσι με χόρευες στα πόδια σου... Όμως σ΄ εκείνα τα ταχταρίσματα δε μου μίλησες ποτέ για δράκους, για τους δικούς σου δράκους που στοίχειωναν τα όνειρά σου... Παραμύθια να μου λες δε θυμάμαι, μόνο αυτό, το πασπαλισμένο με περίσσεια ζάχαρη τραγουδάκι! Κι εγώ δεν ήξερα για να ρωτήσω, που γεννήθηκες, πως ήταν τα δικά σου παιδικά χρόνια, ποιους εφιαλτικούς δρόμους διάβηκες, έως ότου οι δρόμοι μας ανταμώσουν.Αλλά και όταν ανταμώσαμε ένα πέπλο σιωπής σκέπαζε τα ανομολόγητα και όποιες κουβέντες γινόταν ανάμεσα σε εσένα και τις αδελφές σου, ήταν σε γλώσσα ακαταλαβίστικη σε εμένα. Αργό

Διαβάστε Περισσότερα στο alexpolisonline.com
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ alexpolisonline.com

25 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας. Η ελονοσία πριν 100 χρόνια στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Μουσικοθεατρική παράσταση με τον τενόρο Μιχάλη Ευριπίδη

Λαϊκή Συσπείρωση: Προσχηματική η αντίθεσή της ΠΕΔ ΑΜΘ στις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και την κυβερνητική πολιτική για τη συνένωση των ΔΕΥΑ

19η Ανθοκομική Έκθεση και Έκθεση Βιβλίου στην Ορεστιάδα

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών: Ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Έβρο

Χιλιάδες επισκέπτες στο «North Aegean Boat Show 2024» στην παραλία Φαναρίου Ροδόπης