Γαλατόπιτα με χωριάτικο φύλλο από το Καρπενήσι

07:34 - 25/02/2021

Cucina poveraΗ γαλατόπιτα, με φύλλο ή χωρίς, ανοιχτή ή σκεπαστή είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά της Αποκριάς, απλό, οικονομικό και με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Παραδοσιακά καταναλώνεται την εβδομάδα της Τυρινής ή Τυροφάγου αλλά είναι ιδανική και για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.   Υλικά 8 φύλλα χωριάτικα 1 λίτρο φρέσκο γάλα 300 γραμμάρια ζάχαρη 100 γραμμάρια βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο) 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 5 αυγά 1 πρέζα αλάτι 1 κάψουλα βανίλιας Κανέλα κατά βούληση Αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και μόλις ζεσταθούν ελαφρώς βάζουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Ανα

Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ topontiki.gr

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ: Αλληλεγγύη σε όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου (Video)

Δημήτρης Λιγνάδης: Μηνύσεις κατά πάντων από τον Αλέξη Κούγια

Πόλεμος στην Ουκρανία – ΠΟΥ: Ζούμε την χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη τα τελευταία 75 χρόνια

Η Πολωνία διαθέτει όλα τα MIG-29 της στην αμερικανική κυβέρνηση

ΚΟΚ: Ποιοι κινδυνεύουν με αφαίρεση διπλώματος για… πάντα

Μαρίνα Πατούλη: Το πάρτι έκπληξη για τα γενέθλια του Βλάσση Χολέβα (Video)