Μπομπολόνι, οι ψητές βόμβες της Ιταλίας
11:06 - 24/01/2021
Cucina poveraΥλικά
500 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
2 αυγά
200 γραμμάρια νερό ή γάλα
4 γραμμάρια ξηρή μαγιά ή 15 γραμμάρια φρέσκια
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 ml σπορέλαιο (ή βούτυρο)
Εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση και τη διακόσμηση
Μαρμελάδα
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι, κάντε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης με τη σειρά που αναγράφονται εκτός από το αλάτι. Ανακατέψτε σιγά - σιγά με μια κουτάλα και ρίξτε σε αυτό το στάδιο και το αλάτι. Αδειάστε τη ζύμη από το μπολ σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και αρχίστε να τη ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το μίξερ. Σχηματίστε μια μπ
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr