Καρπάτκα, η τούρτα-πουτίγκα από τα πολωνικά Καρπάθια Όρη
12:01 - 10/01/2021
Cucina povera
Υλικά
Για τη ζύμη
1 κούπα γάλα (250ml)
115 γραμμάρια βούτυρο
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ. (150 γραμμάρια)
5 αυγά μεσαία
1 τσιμπιά αλάτι
Για την κρέμα
3 κούπες γάλα (750ml)
130 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βανίλια σε ζάχαρη ή 3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό + 4 κρόκους αυγών
40 γραμμάρια κορνφλάουρ
20 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
350 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (25 γραμμάρια)
Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη: Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα μαζί με το βούτυρο μέχρι να λιώσει σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία. Φέρτε το μίγμα σε βρασμό, προσθέστε 1 κούπα αλεύρι και το αλάτι και χαμηλώστε την έν
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr