Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας – Γιορτή σήμερα 12 Νοεμβρίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

00:06 - 12/11/2020

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου, του Ελεήμονος, του Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας τιμά σήμερα, 12 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων γεννήθηκε στην Αμαθούντα της Κύπρου (η Αμαθούς, ήταν η σημερινή Παλαιά Λεμεσός). Ήταν γιος του άρχοντα Επιφανίου και της Ευκοσμίας και έζησε στα χρόνια του Βασιλιά Ηρακλείου (615 μ.Χ.). Όταν μεγάλωσε, […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Άγιος Ιωάννης: Ο Ελεήμων Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σημερα

Σήμερα, 12 Νοεμβρίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, των Νεομαρτύρων Νικολάου (†1732) καί Σάββα, των Οσίων Νείλου ασκητού του Σιναΐτου και Νείλου του Μυροβλύτου. Το άρθρο Άγιος Ιωάννης: Ο Ελεήμων Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σημερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Ποιος ήταν ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας που τιμάται σήμερα;

Σήμερα 12 Νοεμβρίου η Εκκλησία τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμων. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων γεννήθηκε στην Αμαθούντα της Κύπρου (η Αμαθούς, ήταν η σημερινή Παλαιά Λεμεσός). Ο Άγιος Ιωάννης, ήταν γιος του άρχοντα Επιφανίου και της Ευκοσμίας και έζησε στα χρόνια του Βασιλιά Ηρακλείου (615 μ.Χ.). Όταν μεγάλωσε, νυμφεύθηκε και απέκτησε παιδιά, τα οποία ανέτρεψαν με τη σύζυγό του σαν αληθινοί χριστιανοί γονείς. Γρήγορα, όμως, η γυναίκα του και τα παιδιά του πέθαναν. Ο Ιωάννης είχε μεγάλη περιουσία και του έγιναν πολλές προτάσεις να κάνει καινούργια οικογένεια. Όμως τις απέρριψε όλες, απαντώντας: «Νομίζω, προς όλους είμαι οφειλέτης. Και δεν το νομίζω μόνο. Είμαι. Διότι οι χριστιανοί έχουμε αλληλεγγύη.

Διαβάστε το στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ποιοι και πόσα Θα λάβουν μέχρι τον Απρίλιο 2025-ΙΚΑ, Δημόσιο, Απόστρατοι- Επιταγή Ακρίβειας 2024

Δυο νηστίσιμα γλυκά από το Αγιον Ορος

Υπάρχει καλό πείσμα;

Συνταγη από το Άγιον Όρος για το Χριστόψωμο

Μονή Καισαριανής: Ένα βυζαντινό στολίδι στον Υμηττό- Βίντεο με πλάνα από ψηλά

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιτσιρίλο – ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ