Βολιβία: Καταρχήν συμφωνία για προεδρικές εκλογές - Τη συμφωνία ανακοίνωσε η νέα πρόεδρος της Γερουσίας

06:31 - 15/11/2019

Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας και μέλη του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), του κόμματος του Έβο Μοράλες, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την προεδρία την Κυριακή, ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία χθες Πέμπτη για τη διοργάνωση νέων εκλογών, προκειμένου να τερματιστεί η σοβαρή κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Σε συνεδρίαση της Γερουσίας αργά το βράδυ η νέα πρόεδρος του σώματος, στέλεχος του MAS, ανέφερε πως υπάρχει συμφωνία για την οργάνωση νέων εκλογών, έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων και βίαιων επεισοδίων με τουλάχιστον δέκα νεκρούς. Η Μόνικα Έβα Κόπα Μούργα, λίγη ώρα αφότου εξελέγη πρόεδρος του σώματος, έκανε λόγο για μια «ιστορική ημέρα» καθώς «μπορέσαμε να σ

Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ pronews.gr

Οι μουλάδες της Τεχεράνης «φλερτάρουν» με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας! - Δεν δέχονται ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις

Οι 5+1 τρόποι για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το θάνατο μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας: Αρνείται ότι τον εκτέλεσε

Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας: «Ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία κατά Ουκρανών και Ελλήνων»

Κορωπί: Άνοιξε νέος κύκλος ερευνών & καταθέσεων για την εξαφάνιση της Άρτεμις