Πόσο υγιεινή είναι η vegan διατροφή;
19:52 - 14/11/2019
Ένα από τα βασικά επιχειρήµατα των απανταχού βίγκαν – ώστε να πείσουν κι άλλους να σταµατήσουν να τρώνε γαλακτοκοµικά, αβγά, κόκκινο κρέας, θαλασσινά, ψάρι και κοτόπουλο – είναι ότι όταν κάποιος γίνεται βίγκαν αποκτά µία τεράστια ευκαιρία να µάθει περισσότερα για την επιστήµη της διατροφής, για το µαγείρεµα, αλλά και να κάνει ένα τεράστιο καλό στην υγεία του.
Αποκλείοντας τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή του και τρώγοντας µόνο τροφές φυτικής προέλευσης (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δηµητριακά, ξηρούς καρπούς κ.ά.) αποτοξινώνεται, µειώνει τη χοληστερίνη του, την αρτηριακή του πίεση, την πιθανότητα να εµφανίσει κάποια είδη καρκίνου και καρδιαγγειακών προβληµάτων, αυξάνει την προοπτική της µακροζωία
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr