Καρδιοπάθεια: Τα τρόφιμα που μειώνουν κατά 70% τους θανάτους
13:20 - 22/10/2020
ΥΓΕΙΑ
Σε μια σημαντική διαπίστωση κατέληξε η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) σχετικά με τους θανάτους από καρδιοπάθειες, τονίζοντας πως περισσότεροι από τα δύο τρίτα θα είχαν αποφευχθεί εάν οι ασθενείς ακολουθούσαν ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Η δημοσίευση έγινε στο European Heart Journal – Quality of Care and Clinical Outcomes.
Στο πρόσφατο συμπέρασμα οδήγησε η ανασκόπηση στοιχείων από την έρευνα Global Burden of Disease του 2017, η οποία διεξήχθη σε 195 χώρες κατά το διάστημα 1990 έως 2017. Σύμφωνα με τους αριθμούς, μόνο για το 2017 οι ασθενείς με ισχαιμική καρδιοπάθεια άγγιξαν τα 126,5 εκατομμύρια και σε 10,6 εκατομμύρια ανέρχονταν οι νέες διαγνώσεις. Η πάθηση κόστισε τη ζωή σε
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Καρδιοπάθεια: Οι διατροφικές αλλαγές που μειώνουν κατά 70% τους θανάτους
Σε μια σημαντική διαπίστωση προχώρησε ομάδα Κινέζων επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία το 69,2% των θανάτων από ισχαιμική καρδιοπάθεια - έξι εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως- θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν οι ασθενείς απέφευγαν συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων και επέλεγαν άλλες
Διαβάστε το στο ProtoThema.gr