Βολιβία: H Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας - «Πραξικόπημα» δηλώνει ο Μοιράλες

07:43 - 13/11/2019

Τεταμένο το κλίμα στη Βολιβία μετά τις πολιτικές εξελίξεις

Διαβάστε Περισσότερα στο lifo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Βολιβία: Γυναίκα γερουσιαστής αυτόανακυρήχθηκε πρόεδρος – Πώς απαντά ο Μοράλες

Η Τζανίνε Άνιες, κεντροδεξιά πολιτικός και δικηγόρος, ως χθες Τρίτη δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας της […] The post Βολιβία: Γυναίκα γερουσιαστής αυτόανακυρήχθηκε πρόεδρος – Πώς απαντά ο Μοράλες appeared first on Ελεύθερος Τύπος.

Διαβάστε το στο eleftherostypos.gr

Η Τζανίνε Άνιες μεταβατική πρόεδρος στη Βολιβία - Για «πραξικόπημα» κάνει λόγο ο Μοράλες

Την ώρα που ο Έβο Μαοράλες έχει αποχωρήσει από την Βολιβία, η Τζανίνε Άνιες -βαδίζοντας στα χνάρια του Γουαϊδό- αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος παρά την έλλειψη απαρτίας στην εθνοσυνέλευση.

Διαβάστε το στο documentonews.gr

Βολιβία: Η γερουσιαστής Τζανίνες Άνιες αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος - «Πραξικόπημα» επιμένει ο Μοράλες

ΚΟΣΜΟΣ  Η κεντροδεξιά γερουσιαστής Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε χθες Τρίτη μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, μία κίνηση την οποία ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες που βρίσκεται αυτοεξόριστος στο Μεξικό κατήγγειλε ως «πραξικόπημα». Η Άνιες, η δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας μέχρι πρότινος, αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βολιβίας παρά την έλλειψη απαρτίας στο κοινοβούλιο, προτάσσοντας «την ανάγκη να αποκατασταθεί ένα κλίμα κοινωνικής ειρήνης», καθώς η χώρα παραμένει βυθισμένη σε πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου. «Θέλουμε να προκηρύξουμε εκλογές το συντομότερο», πρόσθεσε η γερουσιαστής της αντιπολίτευσης, που ανήγγειλε ότι θα αναλάμβανε την προεδρία μετά την παραίτηση τ

Διαβάστε το στο topontiki.gr

Βολιβία: Η Τζανίνε Άνιες μεταβατική πρόεδρος, καταγγέλλει ο Μοράλες

Η Τζανίνε Άνιες, κεντροδεξιά πολιτικός και δικηγόρος, ως χθες Τρίτη δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας, ανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά την έλλειψη απαρτίας στην εθνοσυνέλευση, επιχειρηματολογώντας ότι είναι ανάγκη «να αποκατασταθεί ένα κλίμα κοινωνικής ειρήνης» καθώς η χώρα παραμένει βυθισμένη σε πολιτική κρίση. «Θέλουμε να προκηρύξουμε εκλογές το συντομότερο», πρόσθεσε η γερουσιαστής της […] The post Βολιβία: Η Τζανίνε Άνιες μεταβατική πρόεδρος, καταγγέλλει ο Μοράλες appeared first on slpress.gr.

Διαβάστε το στο slpress.gr

Η κεντροδεξιά Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βολιβίας

Μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας αυτοανακηρύχθηκε χθες η κεντροδεξιά γερουσιαστής Τζανίνε Άνιες, με τον Έβο Μοράλες, που πλέον βρίσκεται στο Μεξικό, να χαρακτηρίζει αυτή την κίνηση ως «πραξικόπημα».

Διαβάστε το στο

Βολιβία: Γερουσιαστής της Δεξιάς αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος της χώρας

Η Τζενίνε Ανιές, γερουσιαστής της Δεξιάς, αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Βολιβίας - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις υπέρ του Έβο ΜοράλεςΣτο χάος βυθίζεται μέρα με τη μέρα η Βολιβία καθώς η παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου της χώρας, Έβο Μοράλες, όχι μόνο έφερε ακυβερνησία αλλά πυροδότησε νέες, επίμονες διαδηλώσεις από την Δευτέρα αλλά αυτή τη φορά υπέρ του σοσιαλιστή ηγέτη ενώ σωματεία απειλούν με μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Πρόθυμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας υπάρχουν, με πρώτη όπως φαίνεται την δικηγόρο και εκλεγμένη γερουσιαστήw προερχόμενη από τον χώρο της Δεξιάς, Τζανίνε Άνιες. Η 52χρονη Ανιές, μέχρι τώρα δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική

Διαβάστε το στο ieidiseis.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ lifo.gr

Αντζελίνα Τζολί: Εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν- Δεν κάνουμε αρκετά για να τα προστατεύσουμε

Ιρλανδία: Παμπ που έκλεισε λόγω του lockdown μετατράπηκε σε νοσοκομείο άγριων ζώων

Φάουτσι: Πιθανό να φοράμε και το 2022 μάσκες- Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους 500.000 νεκρούς

Malcolm X: Η οικογένειά του λέει πως επιστολή δείχνει ότι αστυνομία και FBI συνωμότησαν για τη δολοφονία του

Μάσκες: Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για υπερκοστολογημένες αναθέσεις

Κορωνοϊός: Βρέφος 20 ημερών νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Παίδων