Δείτε πότε το ρύζι μπορεί να σας... δηλητηριάσει
08:44 - 06/10/2020
Γνωρίζατε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάθετε τροφική δηλητηρίαση από το ξαναζεσταμένο ρύζι που περίσσεψε από προηγούμενο γεύμα;
Ωστόσο, δεν είναι η αναθέρμανση που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το ρύζι έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.
Πώς προκαλείται η δηλητηρίαση
Το ωμό ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρια από το Bacillus cereus, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ακόμα, όμως, και όταν το ρύζι μαγειρευτεί, αυτά τα σπόρια μπορούν να επιβιώσουν.
Εάν αυτό το μαγειρεμένο ρύζι αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια του Bacillus cereus, που έχουν επιβιώσει, μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια. Αυτά τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν και θα παράγουν τοξίνες (
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr