Άνοια – Tα πέντε τρόφιμα που μειώνουν κατά 40% τον κίνδυνο
19:22 - 02/08/2020
Η αυξημένη κατανάλωση τσαγιού και φρούτων, όπως τα μύρτιλλα και τα μήλα, συνδέεται με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας, υποστηρίζουν νέα στοιχεία επιστημονικής έρευνας.
Το άρθρο Άνοια – Tα πέντε τρόφιμα που μειώνουν κατά 40% τον κίνδυνο εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
Διαβάστε Περισσότερα στο el.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Άνοια: Tα πέντε τρόφιμα που μειώνουν κατά 40% τον κίνδυνο
Τα φυτά είναι γεμάτα με φυσικά χημικά στοιχεία που φαίνεται να βοηθούν σημαντικά πολλές πτυχές της υγείας μας.
Νέα επιστημονικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition δείχνουν, μάλιστα, ότι η υψηλή μακροχρόνια πρόσληψη συγκεκριμένων ειδών χημικών στοιχείων που υπάρχουν στα φυτά και λέγονται φλαβονοειδή σχετίζεται με μειωμένη κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.
Οι ερευνητές αξιολόγησαν τις πληροφορίες υγείας 2.800 ανθρώπων μέσης ηλικίας 59 ετών, οι οποίοι δεν έπασχαν από άνοια και υποβλήθηκαν σε περιοδικές ιατρικές εξετάσεις, εργαστηριακά τεστ και απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τη διατροφή τους.
Από τα ευρήματα αναδείχθηκε ότι, 20 χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι που ε
Διαβάστε το στο thestival.gr