Η ΠΕΘ καταδικάζει την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας
20:34 - 13/07/2020
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων απευθύνεται προς τον ελληνικό λαό, καταδικάζοντας τη μετατροπή της Ιστορικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τη σημερινή τουρκική πολιτική ηγεσία.
Η καλά υπολογισμένη και έντονα σημειολογική -και όχι μόνον- κίνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει ένα μοναδικό Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας, τον χριστιανικό Ναό της του Θεού Σοφίας, από μουσείο σε τζαμί, αποδεικνύει περίτρανα ότι ουδόλως γίνονται σεβαστές οι ιστορικές σταθερές, που υπηρετούν την αλήθεια και σέβονται την διαχρονική διαδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως λιτά, αλλά εύστοχα,
Διαβάστε Περισσότερα στο .romfea.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων καταδικάζει την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με ανακοίνωση της καταδικάζει την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη αλλά και κάθε προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδας.
Διαβάστε το στο thebest.grΗ ΠΕΘ καταδικάζει την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων απευθύνεται προς τον ελληνικό λαό, καταδικάζοντας τη μετατροπή της Ιστορικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τη σημερινή τουρκική πολιτική ηγεσία.
Το άρθρο Η ΠΕΘ καταδικάζει την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr