Η Μαρία Ευθυμίου για την Αγία Σοφία: Ο κ. Ερντογάν ματαιοπονεί
00:30 - 12/07/2020
H Μαρία Ευθυμίου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, αναφέρεται στην απόφαση Ερντογάν, ώστε να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμίΗΜαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δημιούργησε για πρώτη φορά σελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, με αφορμή (και αιτία) την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας και την υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Ερντογάν, ώστε να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε ισλαμικό τέμενος.
Διαβάστε Περισσότερα στο thebest.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Πάπας Φραγκίσκος για την Αγία Σόφια: «Είμαι πολύ πονεμένος…»
Με σύντομη αλλά μεστή νοήματος αναφορά, επ’ ευκαιρία της διεθνούς Ημέρας για την Προστασία της Θάλασσας, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε: «H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, και είμαι πολύ πονεμένος».
Διαβάστε το στο tanea.grΠάπας Φραγκίσκος για την Αγία Σοφία: «Είμαι πολύ πονεμένος…»
Η Βίκυ Καγιά μίλησε στην εκπομπή της Κάτιας Ζυγούλη στην ΕΡΤ για τους σταθμούς της καριέρας της και αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που την έκαναν να σκεφτεί ακόμη και να παρατήσει το μόντελινγκ.
The post Πάπας Φραγκίσκος για την Αγία Σοφία: «Είμαι πολύ πονεμένος…» appeared first on TheCaller.Gr.
Διαβάστε το στο thecaller.grΠάπας Φραγκίσκος για Αγία Σοφία: Είμαι πολύ πονεμένος
Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην κυριακάτικη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου…
Διαβάστε το στο Cnn.grΟ Μπάιντεν για την Αγία Σοφία: Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του
Lamianow.gr
Ο Μπάιντεν για την Αγία Σοφία: Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του
Παρέμβαση έκανε ο Τζο Μπάιντεν για το θέμα της Αγίας Σοφίας. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του και να διατηρήσει τον ιερό χώρο της Αγίας Σοφίας υπό το σημερινό καθεστώς της, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του ανώτατου τουρκικού […]
Ο Μπάιντεν για την Αγία Σοφία: Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του
Lamianow.gr
Διαβάστε το στο lamianow.grΔιεθνής ΜΜΕ για Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν αψηφά την Ευρώπη
Με τις αποφάσεις του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προβλέπουν τη μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο πρόεδρος της Τουρκίας «αψηφά εκ νέου την Ευρώπη». Αυτό σχολίασε στον τίτλο του ρεπορτάζ της η γαλλική καθημερινή εφημερίδα Le Figaro. «Μάθαμε λοιπόν το όνομα του 3.272ου τζαμιού της […]
Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr