Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές για δηλητηρίαση το καλοκαίρι
13:48 - 24/06/2020
Όπως είναι ευρέως γνωστό, το καλοκαίρι τα τρόφιμα αλλοιώνονται πολύ πιο εύκολα συγκριτικά με το χειμώνα, με αποτέλεσμα οι τροφικές δηλητηριάσεις να βρίσκονται πανταχού παρούσες.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) μεταξύ των 31 πιο διαδεομένων παθογόνων, οι περισσότεροι θάνατοι από δηλητηρίαση κάθε καλοκαίρι σημειώνονται από σαλμονέλα και λιστέρια.
Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, ωστόσο, αφορούν απλά τροφές που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε πιο συχνά το καλοκαίρι, παρά εκείνες που έχουν αλλοιωθεί από τη ζέστη.
Δείτε ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές, που καταναλώνουμε περισσότερο το καλοκαίρι, για πιθανή δηλητηρίαση, ή άλλες σοβαρές ασθένειες:
Φύτρες λαχανικών
Είναι
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr