Καταβολή-εξπρές για εφάπαξ και επικουρικές σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας
10:54 - 01/11/2019
ΕΛΛAΔΑ
Το υπουργείο Εργασίας αναζητά σχέδιο για να τρέξει με πιο γρήγορους ρυθμούς η καταβολή των εκκρεμών εφάπαξ και επικουρικών συντάξεων, καθώς υπολογίζεται ότι σήμερα εκκρεμούν συνολικά 123.655 αιτήσεις.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, το υπουργείο θέτει ως στόχο μέσα σε δυο μήνες από την αίτηση συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη, να καταβάλλονται το εφάπαξ και η επικουρική ενώ από την υποβολή της αίτησης θα δίνεται η προσωρινή επικουρική σύνταξη.
Σύμφωνα με καταγγελίες των συνταξιούχων στο ΕΝΔΙΣΥ, το ΕΤΕΑΕΠ είχε σταματήσει εδώ και δύο χρόνια να δίνει ακόμη και προσωρινή επικουρική σύνταξη, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να περιμένουν χρόνια για την καταβολή της επικουρικής σύνταξης.
Επικουρ
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Σχέδιο για προσωρινή επικουρική σύνταξη - Τι εξετάζει το υπουργείο Εργασίας
Το ενδεχόμενο προσωρινής επικουρικής σύνταξης με βάση το πιθανό ύψος της οριστικής σύνταξης αμέσως μετά την έγκριση της αίτησης για κύρια, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, με στόχο να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής χιλιάδων ασφαλισμένων.
Μιλώντας στην εφημερίδα “Kαθημερινή” o υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης περιέγραψε την πρόταση που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες προκειμένου να συμπεριληφθεί σχετική διάταξη στο υπό σύνταξη σχέδιο νόμου.
Για να ξεπεραστούν μάλιστα τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν εάν τελικά δεν εγκριθεί για οποιονδήποτε λόγο η έκδοση της κύριας σύνταξης (αποτελεί προϋπόθεση για τη λήψη επικουρικής) η πρόταση του υφυπουργού είναι η προσωρινή σύνταξη να
Διαβάστε το στο thestival.grΣχέδιο για προσωρινή επικουρική σύνταξη - Τι εξετάζει το υπουργείο Εργασίας
Το ενδεχόμενο προσωρινής επικουρικής σύνταξης  ...
Διαβάστε το στο real.gr