Κορινθιακή σταφίδα: Ο ελληνικός διατροφικός «θησαυρός»
pronews.gr
«Μαύρο χρυσό». Έτσι ονόμαζαν παλιότερα στην Ελλάδα τη μαύρη σταφίδα γιατί αποτελούσε το νούμερο ένα αγαθό εξαγωγής, αλλά και γιατί οι άνθρωποι της εποχής καταλάβαιναν τις ευεργετικές ιδιότητές της, εντάσσοντας την στο διαιτολόγιό τους.
Η κορινθιακή σταφίδα, αυτός ο ελληνικός διατροφικός «θησαυρός», διαθέτει συμπυκνωμένες μορφές ενέργειας, αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων και διαιτητικών ινών. Η καλλιέργειά της στη χώρα μας εντοπίζεται όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως η Ζάκυνθος.
Καλλιεργείται στον ελλαδικό χώρο από τους ομηρικούς χρόνους, ενώ γραπτές αναφορές για το εμπόριό της υπάρχουν από τον 12ο αιώνα. Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς όπως ο Ηρόδοτος, ο Πλάτωνας και ο
18:41 27/09/2020